Unia Europejska

Wysyłka na e-mail

Razem do zapłaty:

0,00 PLN

0

Przejdź do płatności

Czy jesteś gotowy na prawdziwą kulinarną przygodę?

Star Hunters to cykl tajemniczych kolacji, które zaskoczą Cię na każdym kroku. Nie zdradzimy Ci gdzie odbędzie się kolacja, jakie menu wyserwujemy, ani kto je dla Ciebie przygotuje. Jedno jest pewne – czeka Cię wieczór pełen wrażeń, niespodzianek i smaków, które zapamiętasz na długo.

Kup bilet, zjaw się we wskazanym na bilecie miejscu o umówionej porze, a my zabierzemy Cię na prawdziwą kulinarną przygodę.

Dlaczego Star Hunters?

Gwiazdami każdej kolacji będą nasze lokalne produkty, niestandardowe lokalizacje na terenie Gdańska oraz niezwykli ludzie, którzy współtworzyć będą to wydarzenie!

Czy jesteś gotowy, by stać się Łowcą Gwiazd?

Trzecia edycja Star Hunters, która zamyka pierwszy cykl kolacji już za nami!

Odtwórz wideo
Tym razem tajemniczą lokalizacją okazała się…IKEA, a dokładniej jedna z ekspozycji na sali sprzedażowej.
Menu zostało przygotowane przez naszego Szefa Patrona Pawła Wątora w kooperacji z niesamowitym tajemniczym gościem – Jonasem Lagerström wraz z jego Sous Chefem Rakel Wennemmo. Jonas jest niezwykle utalentowanym Szefem Kuchni ze Szwecji, który ma na swoim koncie łącznie aż 3 gwiazdki Michelin: W restauracji Etoile 1 czerwoną i 1 zieloną gwiazdkę oraz w restauracji Celeste Restaurant 1 czerwoną gwiazdkę Michelin. Jest też zwycięzcą prestiżowego szwedzkiego konkursu Bitwa Szefów Kuchni 2024!
Menu kolacji zawierało 4 dania oraz 4 koktajle. Jak zwykle oparte było na lokalnych składnikach, ale nawiązywało też do kuchni szwedzkiej.
Na start goście otrzymali naszą interpretację kultowych ikeowskich klopsików, które Szef Paweł wyserwował z ikeowskiego bufetu. Później było tylko lepiej: Jonas zaprezentował gościom takie dania jak rozmarynowy krem brulee z kawiorem Antonius czy ekologicznego pstrąga z Zielenicy, którego podaliśmy z sałatką z ogórka i kopru włoskiego z sosem aromatyzowanym węglem drzewnym. Do każdego dania wyserwowaliśmy oczywiście dopasowane koktajle, przygotowane przez naszego Szefa Baru Damiana Ziółkowskiego.
Oprócz samej kolacji przedstawiciele IKEA opowiedzieli naszym gościm o praktykach w duchu zrównoważonego rozwoju jakie stosuje marka oraz zaprowadzili ich do miejsc na co dzień niedostępnych dla klientów.
 
 

Druga kolacja z cyklu Star Hunters za nami!

Goście jak zwykle do samego końca nie wiedzieli gdzie odbędzie się kolacja, a tajemniczym miejscem okazał się tym razem Port Lotniczy w Gdańsku!
 
Gości przywitaliśmy Welcome drinkiem w Strefie VIP, a następnie odkrywaliśmy zakątki lotniska, które na co dzień są niedostępne dla odwiedzających takie jak: hangar z prywatnymi samolotami czy lotniskowa straż pożarna – gdzie komendant opowiedział nam o tajnikach pracy strażaków. Na koniec wycieczki przygotowaliśmy coś specjalnego  – przejażdżkę po pasie startowym, a następnie za samolotem, który po chwili wzbił się w powietrze.
 
 
Odtwórz wideo

Po wszystkich atrakcjach głównym punktem wieczoru była oczywiście kolacja, która odbyła się na czynnym terminalu odlotów, gdzie pasażerowie odprawiali się na loty. Całe menu nawiązywało do historii gastronomii w lotnictwie, a Gościem specjalnym tym razem był Szef Kuchni Sławomir Hahn z restauracji L’entre Villes w Sopocie, która w tym roku otrzymała wyróżnienie Michelin. Gwiazdami kolacji były również nasze lokalne produkty takie jak: wołowina z ekologicznej mazurskiej hodowli Masurian czy pstrąg z ekologicznej hodowli Fier. Gości najbardziej przypadła do gustu zupa bisque z ryb słodkowodnych, a całą kolację jak zwykle dopełnił koktajl pairing przygotowany przez naszego Szefa Baru.

Pierwsza edycja Star Hunters.

Odtwórz wideo
Tym razem naszych Łowców Gwiazd zabraliśmy na kolację w niedostępnej do zwiedzania części Portu Gdańskiego. Goście do ostatniej chwili nie wiedzieli gdzie odbędzie się wydarzenie. O 18:00 wszyscy spotkali się pod Eliksirem gdzie otrzymali przekąski będące małą wskazówką tego dokąd zmierzamy – pate z jesiotra z kawiorem Antonius oraz piklami zamknięte w puszce przypominającej konserwę oraz koktajl Ramazzotti Rosato, a więc połączenie Campari, kordiału truskawkowego oraz sody w butelce z kapslem. 

Po dotarciu na miejsce, Gości przywitał przedstawiciel Portu, który opowiedział o ciekawostkach dotyczących Portu Gdańskiego.

Gościem specjalnym eventu był Dominik Karpik – Szef Kuchni restauracji Mercato z Hotelu Hilton w Gdańsku, która w tym roku znalazła się w przewodniku Michelin.

Menu kolacji nawiązywało oczywiście do morza i ryb. Goście kolację rozpoczęli od degustacji polskiego kawioru Antonius w połączeniu z polskim winem musującym Gostart. Później mogli spróbować między innymi jesiotra z sosem rakowym jak również śledzia w zalewie z kardamonem i anyżem. Najbardziej zaskakującym daniem był deser w postaci gruszki podanej z czekoladą, karmelizowanymi orzechami włoskimi oraz kawiorem. 

W myśl idei cocktail pairingu do każdego z dań dopasowaliśmy oczywiście koktajl w wersji alkoholowej lub bezalkoholowej.
Kolejna kolacja już 14 listopada. Bilety wyprzedały się w 15 minut, ale w planie są kolejne edycje!

Partnerzy wydarzenia

Nasze kolacje

Pierwsza kolacja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Eliksir – Restauracja Gdańsk, Wrzeszcz, Garnizon.
Eliksir – Restauracja Gdańsk, Wrzeszcz, Garnizon.
Eliksir – Restauracja Gdańsk, Wrzeszcz, Garnizon.