Nasze menu zmienia się co 3 miesiące i za każdym razem bazuje na sezonowych i lokalnych produktach. Każde nasze danie ma dopasowany koktajl zarówno alkoholowy jak i bezalkoholowy. Pary idealnie połączyli ze sobą nasz szef bar i szef kuchni.

Nasze menu zmienia się co 3 miesiące i za każdym razem bazuje na sezonowych i lokalnych produktach. Każde nasze danie ma dopasowany koktajl zarówno alkoholowy jak i bezalkoholowy. Pary idealnie połączyli ze sobą nasz Szef baru i Szef kuchni.

Lokalne produkty, do których często wracamy:

Antonius Caviar

Polski producent najwyższej jakości kawioru - jeden z czołowych hodowców jesiotra w Europie.

Winnica Turnau

Winnica powstała w 2010 roku. Dwie parcele mające w sumie 34 hektarów obsadzone są głównie szczepami solaris i johanniter, a także riesling, hibernal, seyval blanc, rondo, regent i cabernet. Powstaje tu również wino lodowe z zamarzniętych zimą owoców oraz polskie wino musujące Classique Brut.

Rokitnik

Objęta ochroną gatunkową unikalna roślina występująca m.in. na ternie polskiego wybrzeża morza Bałtyckiego. Charakteryzuje się unikalnym smakiem i zapachem. Nazywany polską marakują.

Piwo Starogdańskie

Piwo Starogdańskie, powstałe na bazie oryginalnej receptury piwa Gdańskiego warzonego w latach 50-tych w browarze oddalonym o 1 km od Eliksiru. Produkt został wpisany na listę Produktów Regionalnych oraz odznaczony znakiem Dziedzictwa Kulinarnego.

Skład kawy

To działająca od 2012 roku lokalna palarnia kawy z Gdyni. W Eliksirze posiadamy własną unikalną, specjalnie przygotowaną dla nas mieszankę kawy.

Ser Bursztyn

Dojrzewający 6 miesięcy polski ser, produkowany przez spółdzielnię mleczarską z ponad 100 letnią tradycją i doświadczeniem.

Kiszonki

Co roku w pełni sezonu zamieniamy naszą kuchnię w wielką produkcję przetworów. Większość owoców i warzyw w okresie letnim zamykamy w słoikach, które po kilku miesiącach lądują na talerzach naszych gości.

Tłocznia Szymanowice

Rodzinna firma zajmująca się sadownictwem oraz tłoczeniem soków z warzyw i owoców. Tłocznia znajduje się w regionie, który słynie z sadownictwa - tuż przy Wiśle pod Warszawą.

Zielenica

Wysokiej jakości hodowla m.in. pstrąga i jesiotra na terenie Natura 2000.

Pieczywo

Każdego dnia zmianę na kuchni zaczynamy od przygotowania świeżego pieczywa. Codziennie nasi goście otrzymują trzy różne rodzaje pieczywa z polskiej mąki. Próbowaliście już naszego chleba z serwatką z koziego sera, albo focacci z wędzoną papryką?

Podole Wielkie

Gospodarstwo i gorzelnia rolnicza z 150 letnią tradycją gdzie powstają wyśmienite Okowity „Podole Wielkie”. Mała manufaktura w rodzinnych rękach gwarantuje unikalność i najwyższą jakość.

Grzyby i owoce

Rodzinna firma Elpol działająca na rynku już od 20 lat. Większość produktów dostarczanych przez firmę odznaczonych jest znakiem Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza i Kujaw.

Młody Ziemniak

Polska wódka ziemniaczana pochodząca z jednego z najczystszych ekologicznie regionów Europy - Podlasia. Jedna butelka wódki powstaje z 50 młodych ziemniaków odmiany Dukat o 10% zawartości skrobii.

Bure Misie

Sery produkowane przez podopiecznych fundacji wspólnoty Burego Misia im. Bogdana Jasińskiego z Kościerzyny. Osoby niepełnosprawne intelektualnie oraz ruchowo pracują na różnych etapach powstawania serów „od Burych Misiów”.

Starka

30-letnia Starka w wersji Banquet to 50% okowita żytnia leżakowana w dębowych beczkach po doskonałych hiszpańskich winach gronowych. Dojrzewająca w głębokich piwnicach Szczecińskiej Fabryki Wódek.

Ostoya

Polska wódka powstająca z bieszczadzkiej pszenicy. Odznaczona 18 różnymi medalami w prestiżowych konkursach międzynarodowych poświadczających najwyższą jakość produktu.